Sunday, July 17, 2005

Tänavu müüdud rekordarv uusi autosid (Äripäev 15.juuli 2005)

Aasta esimesel poolel müüdi Eestis pisut üle 10 000 uue sõiduki, mis on senine müügirekord.
Saksa Auto reklaamijuhi Reigo Kuivjõgi sõnul on autoturg tõususuunal tänu suurenenud sissetulekutele. Positiivset arengut tekitavad ka head pakkumised autohindadele ning soodsad finantseerimistingimused. Kommest Auto turundusjuht Da­nel Hein märkis, et müüginumbrites on oodata trendi jätkumist kuni aasta lõpuni. “Aasta teine pool tuleb ilmselt samasse suurusjärku ehk siis 20 000 müüdud autot võiks olla 2005. aasta tulemus,” ütles Hein.

Info-Auto turundusjuht Tiit Lillipuu näeb autoturu suurenemist aasta lõpuks kuni 15%. “Ja isegi 20protsendine müügi kasv ei oleks väga üllatav.”

"Ja isegi 20protsendine müügi kasv ei oleks väga üllatav." Tiit Lillipuu, Info-Auto turundusjuht.

Automudelite rohkusest hoolimata on siiani populaarseimad väikekeskklassi autod ning mahtuniversaalid. Eesti autoturu eripärana võib muu maailmaga võrreldes tuua ebaharilikult kõrge uute maasturite müügiprotsendi.

United Motorsi turundusjuhi Toomas Pärna sõnul ostab eestlane maasturi teede halva seisukorra pärast. “Loomulikult on oluline ka turvalisus ning ruumikus, kuid peamine arvamus on, et ehk jääb maastur katkistel tänavatel terveks,” lisas Toomas Pärna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home